Waarom zou je zelf je eigen trouwambtenaar kiezen?

Je kiest ook zelf met wie je gaat trouwen. Is het dan niet mooi om ook de persoon die jullie in de echt mag verbinden, zelf te kiezen? Met een trouwambtenaar die je zelf kiest, kun je al ruimschoots voor de trouwdatum kennismaken. In tegenstelling tot een ambtenaar die je door de gemeente kort voor de trouwdatum krijgt toegewezen. Zoals je waarschijnlijk met veel zaken voor de grote dag tijdig met de voorbereidingen begint, is het verstandig om ook de ceremonie daarin mee te nemen. Dit is immers hét moment op de grote dag waar het allemaal om draait.

Verder kun je met een eigen trouwambtenaar ook kiezen om te trouwen op een bijzondere locatie. Een plek die voor jullie bijzondere betekenis heeft of een plek die jullie onlangs hebben ontdekt en allebei prachtig vinden.

Tenslotte is het ook mogelijk om het officiële moment met een trouwambtenaar van de gemeente te doen en het feestelijke moment daarna te hebben met vrienden en familie erbij. Dit kunnen we net zo goed op ‘officiële wijze’ doen en maakt voor mij geen verschil.

 

Wat is er nodig om zelf je trouwambtenaar te kiezen?

Om te trouwen met de trouwambtenaar die je zelf hebt gekozen, heb je toestemming van je gemeente nodig.